Vooroordelen ten opzichte van rijden op LPG G3 autogas

Er bestaan vele vooroordelen ten opzichte van het rijden op autogas. Dit is erg jammer, omdat deze vooroordelen er voor zorgen dat veel mensen niet kiezen om autogas te rijden. Dit terwijl een LPG G3 rijder in veel gevallen een stuk beter af is dan de benzine en diesel rijders.
Om te zorgen dat u toch een goed geinformeerde keuze kan maken, hebben wij hier een aantal van de vooroordelen op een rijtje gezet.Door het inbouwen van een autogas installatie slijt je motor veel sneller
Niet waar! - De slijtage waar over gesproken wordt is slijtage van de kleppen/kop. Voor veel moderne auto's geldt echter dat de cylinder koppen gehard zijn, waardoor ook op autogas geen noemenswaardige klepslijtage optreedt. Uw inbouwstation weet goed te vertellen of dit ook voor uw auto geldt.
Wanneer uw auto wel gevoelig is voor klep/kop slijtage, dan komt dit niet (zoals vaak gedacht wordt) door de hogere ontbrandingstemperatuur van autogas, maar wel door het feit dat autogas minder smeermiddel bevat dan benzine. Voor deze auto's wordt vaak gekozen voor een additieven systeem. Zo'n additieven systeem voegt computergestuurd een bijzonder kleine hoeveelheid smering toe aan het autogas, waardoor deze de zelfde smerende werking krijgt als benzine. Dit systeem zorgt er dus voor dat alle auto's op autogas net zo lang mee kunnen gaan als op benzine.


Een auto op LPG G3 heeft veel minder vermogen

Een auto op autogas heeft veel minder koffer ruimte

Autogas tanken is moeilijk

Een autogas installatie behoeft veel onderhoud

Met een LPG G3 autogas installatie mag je niet in parkeergarages parkeren

Als je lange afstanden rijdt kan je beter diesel rijden

Moderne auto's kunnen niet meer worden omgebouwd naar LPG

Een LPG G3 installatie is onveilig

Een auto op autogas krijgt zo'n lelijke vuller

Verdere informatie

Bereken je omslagpunt en kijk wat jij kan besparen
Inbouwprijs van een LPG G3 autogas installatie
Lees hier over de verschillende LPG G3 technologieën
Geschikte LPG G3 auto's
Waar op letten bij tweedehands LPG auto
 
Design downloaded from free website templates.