Vooroordelen ten opzichte van rijden op LPG G3 autogas

Er bestaan vele vooroordelen ten opzichte van het rijden op autogas. Dit is erg jammer, omdat deze vooroordelen er voor zorgen dat veel mensen niet kiezen om autogas te rijden. Dit terwijl een LPG G3 rijder in veel gevallen een stuk beter af is dan de benzine en diesel rijders.
Om te zorgen dat u toch een goed geinformeerde keuze kan maken, hebben wij hier een aantal van de vooroordelen op een rijtje gezet.Door het inbouwen van een autogas installatie slijt je motor veel sneller

Een auto op LPG G3 heeft veel minder vermogen

Een auto op autogas heeft veel minder koffer ruimte

Autogas tanken is moeilijk

Een autogas installatie behoeft veel onderhoud

Met een LPG G3 autogas installatie mag je niet in parkeergarages parkeren

Als je lange afstanden rijdt kan je beter diesel rijden

Moderne auto's kunnen niet meer worden omgebouwd naar LPG

Een LPG G3 installatie is onveilig
Niet waar! - Men denkt vaak dat een LPG G3 autogas systeem gevaarlijk is wanneer je een ongeluk krijgt. De praktijk is echter dat de LPG tanks aan zulke hoge eisen moeten voldoen dat de kans op scheuren tijdens een ongeluk zeer klein is. Vergelijk dit met de benzinetank, welke vaak gewoon van kunststof gemaakt is.
Een bijkomend voordeel van LPG is dat dit bij lekken onmiddelijk verdampt, er is dus geen kans op de zogenoemde 'plasbrand' welke benzine en diesel juist zo gevaarlijk maken.
Het overige LPG G3 systeem is beveiligd door meerdere afsluiters, terugslagkleppen en access flow valves welke kans op lekkage bij een ongeluk zo ver mogelijk moeten beperken. Alle LPG G3 systemen worden in Nederland door de RDW gekeurd volgens de R67 richtlijnen om de veiligheid van een nieuw ingebouwd systeem te garanderen.Een auto op autogas krijgt zo'n lelijke vuller

Verdere informatie

Bereken je omslagpunt en kijk wat jij kan besparen
Inbouwprijs van een LPG G3 autogas installatie
Lees hier over de verschillende LPG G3 technologieën
Geschikte LPG G3 auto's
Waar op letten bij tweedehands LPG auto
 
Design downloaded from free website templates.