Vooroordelen ten opzichte van rijden op LPG G3 autogas

Er bestaan vele vooroordelen ten opzichte van het rijden op autogas. Dit is erg jammer, omdat deze vooroordelen er voor zorgen dat veel mensen niet kiezen om autogas te rijden. Dit terwijl een LPG G3 rijder in veel gevallen een stuk beter af is dan de benzine en diesel rijders.
Om te zorgen dat u toch een goed geinformeerde keuze kan maken, hebben wij hier een aantal van de vooroordelen op een rijtje gezet.Door het inbouwen van een autogas installatie slijt je motor veel sneller

Een auto op LPG G3 heeft veel minder vermogen

Een auto op autogas heeft veel minder koffer ruimte

Autogas tanken is moeilijk
Niet waar! - Een kind kan de was doen. Autogas tanken klinkt misschien eng, maar het stelt werkelijk niets voor. Plaats de vulslang op de autogas nippel, en hou de knop aan de autogas pomp ingedrukt tot de pomp uit zichzelf afslaat. Bij het ontkoppelen van de vulslang komt een kleine hoeveelheid autogas vrij, dit is echter niet gevaarlijk of eng.
Ook tanken in het buitenland stelt weinig voor. Er zijn twee verschillende buitenland koppelingen beschikbaar (welke je bij je autogas inbouwer of bij de ANWB voor een paar euro kan halen) waarmee je ook in het buitenland autogas kan tanken. Schroef de buitenland koppeling op je auto, en plaats vervolgens de vulslang. De rest is het zelfde. Zoals gezegd, bij autogas tanken kan een kind de was doen.


Een autogas installatie behoeft veel onderhoud

Met een LPG G3 autogas installatie mag je niet in parkeergarages parkeren

Als je lange afstanden rijdt kan je beter diesel rijden

Moderne auto's kunnen niet meer worden omgebouwd naar LPG

Een LPG G3 installatie is onveilig

Een auto op autogas krijgt zo'n lelijke vuller

Verdere informatie

Bereken je omslagpunt en kijk wat jij kan besparen
Inbouwprijs van een LPG G3 autogas installatie
Lees hier over de verschillende LPG G3 technologieën
Geschikte LPG G3 auto's
Waar op letten bij tweedehands LPG auto
 
Design downloaded from free website templates.