Tweedehands LPG G3 occasions

Een goed alternatief voor het zelf in laten bouwen van een LPG G3 autogas installatie, is het kopen van een tweedehands LPG G3 occasion. Via het internet (bijvoorbeeld Marktplaats en AutoScout) zijn zeer veel tweedehands auto's op LPG G3 te vinden. Deze auto's met LPG G3 zijn vaak niet veel duurder dan dezelfde variant op benzine en zeker een stuk goedkoper dan de prijs van een benzine auto occasion plus inbouwprijs van een LPG G3 installatie.Waar op letten bij een LGP G3 occasion

Hier zijn een aantal tips voor het vinden van een LPG G3 occasion:
Tip 1: Zoek op, of vraag na bij uw garage of dit merk, type en bouwjaar auto wel geschikt is voor LPG G3 inbouw.
Tip 2: Bij welke kilometerstand was de LPG G3 autogas installatie ingebouwd? Zit de LPG G3 installatie er pas 30 000km in, dan zou het kunnen dat de eigenaar nu begint te merken dat de auto overmatige slijtage vertoont vanwege de LPG-G3 inbouw. Is de LPG G3 installatie bij km 0 ingebouwd en heeft hij nu een kilometer stand van 200 000, dan kan de occasion de LPG G3 installatie waarschijnlijk goed hebben.
Tip 3: Kijk naar het gewicht. Bij inbouw van LPG G3 wordt de auto opnieuw gewogen. Elke honderd kilo meer kost gemiddeld 120 euro per jaar extra belasting (voor LPG G3). De grens ligt bij de 50 kilo, dus een auto van 1349kg is goedkoper in wegenbelasting dan een auto van 1351kg. Let hierop bij het kopen van een LPG G3 occasion.

Tweedehands LPG G3 occasion kopen

Een aantal websites waar u gemakkelijk een tweeehands LPG G3 occasion kan vinden zijn:
- Marktplaats
- Autoscout24
- Autotrack
Tevens kan het zeer interessant zijn om een auto te importeren uit Duitsland, lees hier meer over wat er komt kijken bij het uit Duitsland importeren van een auto op autogas.

Is een LPG G3 installatie inbouwen slecht voor een auto?

Veel mensen denken dat het inbouwen van een G3 installatie slecht is voor de motor. Dit is echter de halve waarheid. Veel auto's zijn inderdaad niet geschikt voor autogas inbouw; doordat LPG weinig tot geen smering van de kleppen biedt, kan dit resulteren in versnelde slijtage van de klepzetels. Wanneer dit fenomeen optreedt moeten de cylinder koppen worden gereviseerd en kijk u tegen een reparatie aan van al snel enkele duizenden euro's. Echter: kiest u een auto die wel zeer geschikt is voor LPG G3 inbouw (typisch een auto die af-fabriek geharde klepzetels heeft), dan hoeft een LPG G3 installatie geen enkele invloed te hebben op de levensduur van uw auto. Er zijn voldoende voorbeelden van auto's die met gemak 300 000 tot 400 000 km rijden op LPG G3, sommigen zelfs meer!Verdere informatie

Bereken je omslagpunt en kijk wat jij kan besparen
10 vooroordelen ten opzichte van autogas, wat is waar?
Inbouwprijs van een LPG G3 autogas installatie
Lees hier over de verschillende LPG G3 technologieën
Geschikte LPG G3 auto's


 
Design downloaded from free website templates.