De investering voor LPG G3 in perspectief

Een LPG G3 autogas installatie is zeker een flinke investering. Bedenk echter, dat je per maand minder wegenbelasting kwijt bent dan op diesel, en dat je per tankbeurt zeker de helft goedkoper uit bent dan benzine. Ook de aanschafprijs van een benzine auto plus LPG G3 installatie is vaak goedkoper dan de aanschafprijs van een dieselauto.
Bent u in de markt voor een tweedehands auto? Dan is een auto op LPG G3 vaak net zo duur als dezelfde auto op benzine.

Wat kost zo'n LPG G3 autogas installatie dan?

Een typische LPG G3 autogas installatie kost tussen de 1600,- en 2000,- euro voor een 4-cylinder auto.
Heeft u een 6-cylinder, dan wordt dit rond de 1900,- tot 2300,- en voor een 8-cylinder zit u tussen de 2200,- en 2600,-
De verschillen zitten hem in de opties (buitenvuller, systeem voor kleppen bescherming, etc.) en natuurlijk in de kwaliteit van het systeem. Er zijn vele Italiaanse en Poolse merken op de markt, maar ons advies is om hier geen verkeerde besparing te doen. Vraag uw inbouwer naar een kwaliteitsmerk zoals Prins of Vialle. Deze (Nederlandse) autogas bedrijven leveren hoge kwaliteit en door nauw samenwerken met de Nederlandse LPG inbouwstations wordt deze kwaliteit ook gegarandeerd. Bij Prins kan je overigens eenvoudig via internet offerte aanvragen, ga hiervoor naar prins-afs.com.

Is LPG G3 voor mij lonend?

Waar het om draait is het vinden van het omslagpunt. Het omslagpunt is uitgedrukt in het aantal kilometers per jaar dat je moet rijden waarbij de totaalprijs voor beide opties (bijvoorbeeld LPG G3 en benzine) gelijk is. Zit je qua jaarlijkse kilometers onder het omslagpunt dan is benzine vaak het interessantst. Zit je ver boven het omslagpunt dan is het waarschijnlijk handig om voor LPG G3 autogas te kiezen.
Om je te helpen hebben we een omslagpunt applicatie ontwikkeld. Bereken het omslagpunt voor jouw situatie hier met onze autogas omslagpunt applicatieVerdere informatie

Bereken je omslagpunt en kijk wat jij kan besparen
10 vooroordelen ten opzichte van autogas, wat is waar?
Lees hier over de verschillende LPG G3 technologieën
Geschikte LPG G3 auto's
Waar op letten bij tweedehands LPG auto
 
Design downloaded from free website templates.